Povești de la sat

Zilele copilăriei în satul Rotarea, Prahova

În fiecare an, pe 1 iunie, ne amintim de momentele frumoase din vremea când încă eram copii. Fiecare în felul său, bineînțeles.

Există obiceiul ca în această zi dedicată copilului să ne schimbăm fotografia de profil de pe facebook, adăugând una cu noi copil. Sau să postăm fotografii cu prietenii, familia și copiii noștri constituind, parcă, o oglindă a copilăriei mai multor vremuri.

În cadrul instituțiilor de cultură și în unitățile de învățământ sunt organizate activități cultural-artistice, educaționale prin care se marchează această sărbătoare. Excursii, plimbări în parc, spectacole, ateliere și multe alte asemenea.

Anul acesta, astfel de activități au avut loc și în satul Rotarea din comuna Starchiojd, Prahova. Un eveniment organizat de Asociațiile Rotarea și Starchiojd în colaborare cu Șezătoarea Urbană.

Am pornit din asfaltul Bucureștiului și am poposit pe meleagurile Drajnei, ale Nucșoarei și, în final pe dealurile dătătoare de liniște ale Starchiojdului.

Împreună cu copiii din Rotarea, pe 1 iunie ne-am jucat cum n-am mai facut de multă vreme. Am strigat în gura mare „Țară-țară, vrem ostași”, am pictat, am țesut la gherghef și am încins o horă în curte la tanti Mia, cea care stătea cuminte pe prispa casei și privea la bucuria care se așternuse în curtea ei, retrăind nostalgic, momentele copilăriei ei.

Toate acestea au prins viață prin participarea copiilor din Rotarea „dirijați” de membrii asociațiilor Rotarea și Șezătoarea Urbană. Tot în cadrul acestui eveniment am dat viață unui cadru de joacă identic celui din Rotarea de odinioară – prundul gârlei, unde am continuat joaca, am spus ghicitori și am luptat, prin joacă, pentru echipa din care făceam parte.

Cu adevărat, pentru câteva ore am retrăit o parte din cea mai frumoasă perioadă a vieții deoarece copilăria, potrivit unui citat descoperit cu ani în urmă, este singurul paradis pierdut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *