odaia-la-iesc-2018
Povești de la oraș

Odaia șezătorii de la IEsc 2018

Acesta a fost al patrulea an consecutiv când odaia șezătorii a poposit în cadrul festivalului IEsc. Un eveniment dedicat cămășii tradiționale românești și tradițiilor. Unul care se potrivește ca o mănușă sufletului nostru. Suntem bucuroși să colaborăm cu echipa de la CREART încă de la prima ediție și că luăm parte la această frumoasă celebrare a IEI.

Festivalul a avut loc între 22 și 24 iunie în parcul Herăstrău, la Roaba de Cultură. Spațiul a fost minunat, plin de verde și chef de viață și de șezătorit, bineînțeles. Ne-am decorat odaia așa cum am știut noi mai bine și pentru două zile am umplut de magie o mică parte din parc. Zeci de copii însoțiti de părinți sau bunici ne-au trecut pragul și ni s-au alăturat la atelierele de cusut, țesut, împletit coronițe din flori și de desenat ii.

Am transmis mai departe tehnici meșteșugărești, bucurie și dragostea noastră către satul românesc.

Unul din scopurile noastre este de a-i inspira pe cei din jur să iubească tradițiile, să le cunoască mai bine, să le prețuiască, la fel cum facem și noi. Iar bucuria pe care o simțim atunci când copiii prind drag de meșteșug ne motivează de fiecare dată. Asta facem noi la șezătoare, lucrăm, glumim, învățăm unii de la alții, împărtășim o dragoste comună.

Copiii adoră să vadă la final un lucru făcut cu mâna lor, de la început până la sfârșit. Iar tenacitatea și răbdarea de care dau dovadă este de admirat. Dar cum uneori imaginile transmit mai multe decât vorbele, vă las să vă delectați cu câteva fotografii de la festivalul IEsc și să vă conving că pe la șezătoare e musai de trecut măcar o dată! Și cu siguranță vă veți reîntoarce.

Pentru a vedea mai multe fotografii, intră aici.

Mulțumiri organizatorilor pentru invitație.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *