Povești de la oraș

Gala Datini Contemporane – ediția pilot 2018

Credem cu tărie că cele mai frumoase lucruri se întâmplă atunci când simțim mai mulți în aceeași direcție. Ideile prind contur și devin realitate mai ușor când au în spate o echipă de oameni cu suflet mare, dedicați și pasionați.

În lumina celor spuse mai devreme, suntem mândri că am făcut parte din echipa care a organizat Gala Datini Contemporane. Toată povestea a început la inițiativa celor de la Rotaract Cișmigiu, care ne-au propus să ne alăturăm Galei în calitate de parteneri.

Gala Datini Contemporane este un proiect născut din dorința de a păstra esența culturală românească. Un proiect care urmărește crearea unui mediu propice pentru învățare, dezvoltare și transmitere a tainelor meșteșugărești.

Scopul galei este de a strânge fonduri pentru înființarea primului centru comunitar integrat din Delta Dunării, în unul dintre cele mai izolate sate din aceasta zonă – Letea, comuna C.A. Rosetti. În cadrul acestui centru se va organiza prima ediție a Școlii de Vară pentru Arte și Meșteșuguri, un proiect educațional teoretic și practic, care propune revitalizarea meșteșugurilor tradiționale din zona Deltei Dunării. Puteți găsi mai multe detalii despre întreg demersul aici: DeltaCraft

Școala de vara pentru Arte și meștesuguri este un proiect îndrăzneț care promite îndeplinirea visului oricărui cercetător sau etnolog și anume, continuitatea tradițiilor.

Gala a avut loc pe data de 26 aprilie la Arcub. Ne-au fost alături și prietenii noștri de la Romanian Art&Craft și Anamaria Maranda care ne-a încântat cu frumoasa ei voce.

În cadrul galei au fost scoase la licitație 15 obiecte donate de către 15 designeri, artiști, oameni cu un talent extraordinar. Admirăm implicarea acestora și poveștile minunate care stau în spatele creațiilor lor. Dacă vreți să aflați mai multe despre ei, vă invit să intrați pe pagina evenimentului, aici.

Câteva dintre obiectele care au fost licitate.

Noi le mulțumim cu drag celor de la Rotaract Cișmigiu pentru ideea minunată pe care au avut-o. Sperăm să fie cât mai multe astfel de evenimente.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *