Povești de la oraș

Cum a fost la Șezătoarea de Crăciun 2018

Într-o după amiază friguroasă de decembrie ne-am strâns la Santhe Fitoceainărie să meșterim decorațiuni pentru bradul de Crăciun. Ne-am amintit de orele de lucru manual de la școală și de seara de ajun de pe uliță. Ne-am bucurat împreună în alt mod față de cum suntem obișnuiți să ne petrecem timpul în fiecare zi.

Pentru două ore am uitat de telefoane și de griji. În schimb, am ascultat colinde așa cum se auzeau ele odată în satul bunicilor. Am împărtășit povești și experiențe. Am meșterit ornamente din conuri de brad, sfoară, lâniță, carton și lemn. Materiale simple, care îmbinate cu îndemânare și mult suflet s-au transformat în cele mai frumoase decorațiuni de Crăciun.

Mulțumim din suflet tuturor participanților care au intrat in povestea șezătorii. Le mulțumim pentru inspirație, pentru pasiune și implicare. E minunat cât de multe poți să înveți de la ceilalți, trebuie doar să fii deschis și să asculți.

Primul atelier de Crăciun l-am organizat în anul 2015. A fost o atmosferă de poveste  cu miros de vin fiert și scorțișoară. Tematica de atunci a fost constituită din materiale reciclabile și ceramică. Au ieșit niște ornamente minunate și ne-am promis că acest atelier va deveni tradiție. Și, ușor, ușor, tradiția continuă.

Sperăm să ne (re)vedem cu cât mai mulți dintre voi la anul. Până atunci vă lăsăm să vă delectați cu câteva poze de la atelier.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *